Борисов от Брюксел: Поведението на парламента е нагло

“Mного е нагло поведението на българския парламент – да не изберат председател на ЦИК от най-голямата партия.” Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел след срещата си с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер и преди срещата на върха на Европейската народна партия.
По думите на Борисов, цитиран от БГНЕС, “Атака”, ДПС и БСП, и двамата депутати от “България без цензура”, работят заедно в посока да опорочат изборите. Борисов демонстрира традиционната за него убеденост, че социологическите агенции умишлено занижават резултатите на ГЕРБ.
Но щом и “Галъп” дава, че ГЕРБ водят на БСП, знаете с колко (много) ги водим вече, многозначително заяви председателят на ГЕРБ.
След срещата си с Йотингер Борисов подчерта, че има много неясноти в енергетиката, за които е виновен Станишев –когато е бил премиер, както и сегашното правителство.
“Относно енергетиката има много неясноти. На първо място, що се касае до “Южен поток”, той беше приоритетен за нас, при спазване на европейските правила за прозрачност, изгоден е за България. Това правителство така го забатачи, че се наложи Европейската комисия да изземе преговорите за него. И до този момент действително няма никакво движение по тази тема. Второ, интересуваше ме, на какъв етап са преговорите на българското правителство за 7-ми реактор в Козлодуй и какви са съответно необходимите разрешения, спазване на процедури и всичко останало, както и за “Южен поток”, така и за АЕЦ Козлодуй”, обясни Борисов.
Той посочи, че е провел много добра и ползотворна среща с Йотингер, в която са участвали и народните представители от ГЕРБ Делян Добрев и Ивайло Московски, както и евродепутатите Андрей Ковачев и Владимир Уручев. След което припомни, какво е заварил, когато е станал премиер.
“Преди 4 години, ние заварихме енергетиката в пълен колапс. Станишев беше излъгал хората, че строи “Белене” и беше похарчил милиарди, свързани с “Белене”. Безумието “Цанков камък” – за 80 мегавата и над 1 млрд. лева задължения в НЕК. Ние заварихме енергетиката с 2.5 млрд. дългове, заяви Борисов. И отново се върна в настоящето, където по думите му, Станишев и Местан не носят никаква отговорност.
„И те затова сложиха Орешарски, за да няма политическа отговорност, за да могат да си прехвърлят вините”, обясни Борисов в Брюксел.

Свързани публикации

1 Comment

  1. А кой правеше операции Наглите, която после се оказа политическо преследване на бизнеса? И кой изглежда нагло? И показва пръст.

Leave a Reply

Your email address will not be published.