Борисов: Опитваме се да привлечем повече швейцарски инвеститори

Днес в швейцарската столица Берн са официалните срещи на премиера Бойко Борисов и водената от него правителствена делегация с федералните президент с федералния президент и министър на правосъдието и полицията Симонета Сомаруга. Като акценти в двустранните разговори се очертават подкрепата на Швейцария за приемането на страната ни в Шенген, миграционната политика и кризата с бежанската вълна и двустранното полицейско сътрудничество.

Целта на страната ни е да привлече повече швейцарски инвестиции у нас, каза Борисов пред българската общност в Берн снощи и подчерта, че страната ни има огромен потенциал в тази посока.

Пред сънародниците ни в Швейцария премиерът Борисов разказа, че очаква с огромен интерес двустранния бизнес форум днес, на който участие са заявили близо 105 големи фирми в Цюрих в сектори като машиностроене, електротехника, туризъм, фармация, инфраструктура текстил и IT технологии. Надеждата на Борисов е отличните финансово-икономически условия у нас да привлекат швейцарския бизнес, предаде БНТ.

Преди малко Борисов написа на страницата си във Фейсбук: “В Берн се срещнах с федералния президент и министър на правосъдието и полицията на Швейцария Симонета Сомаруга. Обсъдихме миграционната политика, кризата с бежанците и влизането на България в Шенген. Обясних на г-жа Сомаруга, че България пази отлично външната граница на ЕС, въпреки че понасяме много щети от проблема с бежанците”.

Снимка: Фейсбук

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.