Борисов: Очаквам европейските лидери да защитават интересите и на България

„Очаквам европейските лидери да защитават интересите и на България в процеса на разговорите между Русия и Европейския съюз за проекта Южен поток“. Това коментира министър-председателят на България Бойко Борисов по време на разговора си в Брюксел с председателя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок, съобщиха от правителствената информационна служба. Двамата разговаряха снощи след пристигането на Борисов в Брюксел. Основна тема на разговора им беше ситуацията около проекта „Южен поток“.
Премиерът Борисов заяви, че България винаги е подкрепяла реализацията на газопровода, но единствено при стриктното спазване на всички изисквания на европейското и на българското законодателство. В същото време Борисов подчерта, че България няма да позволи да бъде използвана като разменна монета в отношенията между Русия и Запада.
Днес предстои министър-председателят Бойко Борисов да проведе срещи с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. По време на визитата си в Брюксел премиерът Борисов ще се срещне и с председателя на ЕНП Жозеф Дол.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.