Борисов обвини Вучков в дребни ченгеджийски номера

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Премиерът Борисов изригна в познатия от миналото стил и формат и направи на пух и прах всички опити на вицепремиерите и парламентарните партньори да представят оставката на вътрешния министър като нещо, което няма да се отрази на стабилността на управлението.

Днес тук е стратегическа делегация, директорът на ФБР Джеймс Коми е дошъл в България, защото има ново правителство, а те ме занимават с дребни ченгеджийски номера. Така премиерът Бойко Борисов коментира оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов не потвърди и не отрече оставката да е свързана с разминавания между него и Вучков дали да бъдат сменени главния секретар на МВР и шефът на ДАНС, но намекна за неразбирателство с някоя от формациите в парламента и дори спомена за изнудване.

“Занимават ме с дребни номера, докато аз се опитвам да възстановя държавата и ми сервират това в стратегически ден. Политически правилно ли е това? Подкрепящо правителството ли е, изнудване ли е”, възкликна видимо гневен Борисов пред репортерите в Министерски съвет. – “Нима в парламента има някой по-разбирач от службите и какво да се направи в МВР, и какво и колко струва там? Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тея номерца. С цялото ми уважение към тях, правителство нямаше да има поне четири пъти досега. Вместо да се стегнат да работят, те ми задават гатанки”, загадъчно завърши Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.