Борисов обещава да свие сивата икономика до 11%

Премиерът Борисов огласи на страницата си във Фейсбук “насрещен план” за справяне със сивата икономика. След като шефът на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев обяви на днешната “кръгла маса” по темата, че сивият сектор в икономиката е около 33% и е реалистично до 2020 г. да се свие със 7 на сто, премиерът “наддаде” с обещанието намаляването на сенчестия бизнес да е с 2/3.

Ето и написаното от Борисов на страницата му в социалната мрежа:

“Днес присъствах на кръгла маса „За икономика на светло”, организирана от Асоциация на индустриалния капитал в България и Национален център „Икономика на светло”. Борбата със сивата икономика е един от основните приоритети за страната ни. Нашата задача е да я свалим на 1/3 от това, което е в момента. Убеден съм, че политиката ни е правилна и това, което правим, дава резултат”.

По-късно Борисов качи във Фейсбук още снимки от форума и се похвали, че финансовият резерв на страната не е пипан.

“От събраните повече приходи тази година кабинетът успя да даде повече средства за пенсионерите, за магистрали и за общините, за да се довършат започнатите проекти. Резервът ни е 11 милиарда и не е пипан, което ни осигурява необходимата финансова стабилност”, пише премиерът и заключава: “Политическата ни воля е толкова силна, че всеки след нас трябва да се съобрази с това, което сме направили”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.