Борисов обеща да бави мандата възможно най-дълго

Борисов поиска оставката на просветния министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че ако президентът Росен Плевнелиев му връчи мандат, ще го държи максимално дълго. „Няма да накарам моите избиратели, младите хора, работещите хора, които чакат да дойдат юли и август, за да отидат на почивки, да ги събираме да идват в неделя на избори“, каза той пред БНР. Според него „трябва да си луд човек“ да поискаш предсрочни избори в края на юли, „когато всички са в отпуск и са си завели децата на море“. „Ако искат да ги направят и на 13 юни. Когато искат да ги направят. Подобно поведение на Станишев, Местан и компания срива държавата“, категоричен е експремиерът.

Според Борисов новите избори трябва да са, когато ги определи президентът. По думите на лидера на ГЕРБ дори и през есента да има ново правителство, то не може да извади страната от кризата.

„За съжаление, тази една година управление на тройната коалиция доведе до невъзможност в следващите години България да излезе от кризата“, смята Борисов. “Тази арогантност и безпардонност на управляващата тройна коалиция вече мина всякакви граници в последните дни, включвайки и господин Местан, и господин Станишев да говорят за оставка, да говорят за смирение, да говорят за съгласие, толерантност и какво ли не, но вълкът кожата може да си смени, но нрава никога”, коментира Борисов.

“Днес влязоха и си гласуваха за седем години напред мандати в Сметната палата, най-важния одитен орган, назначили си в НСИ шеф, вдигнали пенсиите с три процента за старост, след като държавата е във фактически фалит”, изреди бившият премиер.

При евентуално участие на ГЕРБ в ново правителство с водеща роля Борисов посочи и какви ще бъдат действията им по отношение на проекта „Южен поток“.

„Договорът за „Южен поток“ ще бъде прекратен, ще бъде проведена прозрачна и точна процедура по изискванията на българското законодателство, европейското законодателство и след изтичане на този срок ще бъде подписан по европейските правила“, допълни той. „По този начин преди година и половина с президента Путин се разбрахме – по европейските правила, прозрачно, ясно да го направим като пример в Европа. За една година готов проект те го съсипаха“, подчерта Борисов.

1 Comment

  1. Този е с някаква диагноза, но не знам каква. Нали цяла година иска оставка и избори. Сега щял да бави. Що за човек и за политик си? Дава вотове на недоверие, парламентът губи два дни, които струват стотици хиляди, а той на инструктаж в Америка. В нормална държава с нормални избиратели подобна гавра с институциите би трябвало да бъде жестоко наказана.

Leave a Reply

Your email address will not be published.