Борисов няма да оттегли Орхан Исмаилов от МО

Премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, въпреки ултиматума на Патриотичния фронт, че ще оттегли подкрепата си за кабинета.

“Няма да се поддам на натиск. Няма да позволя някой да застраши етническия мир. Единственото по-лошо от това, да няма правителство, е да има подобен етнически конфликт”, е заявил Борисов пред вестник “Преса”.

Междувременно съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви пред Дарик, че не възприема такава аргументация и отговорът на ПФ ще бъде обсъден на Консултативен съвет на коалицията. Според него проблемът няма нищо общо с етническия мир и е неуместно да се спекулира, че ПФ са против турци, цигани и др.

„В случая просто става въпрос за човек, предложен от Корман Исмаилов, който е завършил в Истанбул, и научният му ръководител е Ахмет Давутоглу – външният министър ислямист на Турция. Става въпрос за зависимост от проосманското управление на Ердоган и възможно изнасяне на информация от Министерството на отбраната към турските тайни служби”, обясни Симеонов и допълни, че всичко това е обяснено на премиера Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.