Борисов: Никой няма да иска да управлява след Орешарски

ГЕРБ ще се върне на власт, въпреки, че след сегашното правителство никой няма да иска да управлява България, защото щетите вече са необратими. Това става ясно от думите на лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов, казани пред около 250 членове и симпатизанти на партията в Стара Загора.

Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака", каза Борисов, цитиран от „Фокус”. Според експремиера, днешните управляващи вече са изхарчили всички пари за следващата година, които очакват като приходи, а спирането на пенсионната реформа е голямо безумие. По думите на Борисов, това е див популизъм, а в подобни действия няма никаква експертност и Орешарски повече не може да се нарича експерт.

„Шест месеца минаха вече и понеже говориха, че ние искаме да сме на власт, за да си замитаме следите, още не могат да ми заметат Околовръстното, „Тракия", „Струма", Белокопитово, Дунав мост. За Дунав мост им оставихме само да го асфалтират и боядисат, но явно са крали и от асфалта и сега вече се появиха дупки. Когато ние се върнем на власт, ще го преасфалтираме", обеща Бойко Борисов. Той изрази съмнение в истинността на данните от проучванията на електоралните нагласи, които дават преднина на БСП пред ГЕРБ.

„Ако са верни всички социологически проучвания, които излизат, БСП още утре сутрин ще искат да направят избори. Но понеже ги е страх и виждат всеки ден, че хората не ги искат, не искат избори", коментира Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ каза още, че студентската окупация е протест, който засрамва голяма част и от интелигенцията, и от партиите и призова всички партии да наблюдават внимателно какво ще се случи със студентите – окупатори, за да не бъдат подложени с изпити и оценки на същата репресия, на която са подлагани днес членове на ГЕРБ.

Това управление ще падне от власт, но щетите вече са необратими, обобщи Борисов, според когото цялата държава е в безброй метастази и очевидно са нужни ампутации.

 

Снимка: ГЕРБ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.