Борисов: Не вярвам на Искров и компания

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Първото нещо, което трябва да се направи, е оставката на ръководството на БНБ да бъде точка първа в дневния ред на Народното събрание. Това заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред парламентарните репортери. Борисов обясни, че и вчера, на консултациите при президента е поискал оставката на ръководството на БНБ, защото те страдат от липса на репутация. По думите на експремиера, каквото и да кажат, той може да им вярва. Борисов даде пример с изявлението на УС на БНБ, направено от Иван Искров: “Не мога да допусна, че ще излязат и ще говорят, ще внушават дни наред, че някой с чували носи пари, а в същото време главния прокурор ще излиза след това да се черви и да обяснява, че такова нещо не е имало”.

Не мога да приема алтернатива, предложена от Искров и компания, защото не им вярвам, повтори Борисов и с пълно основание допълни, че за да бъдат адекватни решенията в сегашната ситуация, трябва да се знае самата истина.

Бойко Борисов за пореден път изтъкна своята непричастност към ставалото в КТБ, въпреки твърдението на прокуратурата, че източването на банката е започнало още през 2011 година, когато той бе премиер.

“Вчера разбрах, че чудовищни неща са се случвали в КТБ, а правителството (на Орешарски) е невинно. Как може да се преразпределят на хора стотици милиони без данъчните, без финансовото разузнаване, без финансовото министерство, ако щете, да знаят, които отчитат всяка седмица, всеки месец приходите от данъци. Не мога да повярвам какво се случва”, изтъкна Бойко Борисов. След което добави, че с всеки ден въпросителните стават повече и повече и няма хора, на които да вярваме.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.