Борисов: Не се плаша от “Чисти ръце” – моите ръчички са чисти

За да се прави акция “Чисти ръце”, “трябва да имаш първо “чисти “ръце, не можеш да ги миеш със сапун и да викаш “ръцете ми са чисти”, а аксесоарите по тях да са за стотици хиляди лева и да си ги показваш по камерите”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред парламентарните репортери инициативата на „България без цензура” (ББЦ) за провеждане на операция „Чисти ръце” и раздадения в кулоарите Манифест на ББЦ.

Попитан дали има от какво да се притеснява, ако тръгне операция „Чисти ръце”, Борисов отговори: “На мен и ръчичките са ми чисти и аксесоари нямам, и къщичката ми си е там, където съм се родил. Не съм дошъл отникъде, за да се заселя там”.

Лидерът на ГЕРБ върна „лентата” назад – преди доста месеци – когато Бареков показа в тв-студио една снимка и заяви, че на нея е Борисов с хора от бившата СИК.

„Не могат да провеждат операция „Чисти ръце” хора, които в едно студио ги гледах – единият даже разбрах, че е кандидат за вътрешен министър – които гледат една снимка, а е видно, че там не е човекът, когото визират. Те го набеждават, че е той. Представяте ли си на тези хора да им дадеш да набеждават хора? Това ще стане като Гестапо. Те гледат снимката и викат – „Това е Борисов”, а то не е Борисов. Тези хора ли ще провеждат операция „Чисти ръце”, заяви Бойко Борисов, цитиран от „Фокус”.

Борисов разказа нещо, което според него е виц: „Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? – За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да води за носа”…
По-късно Росен Петров обяви, че ще сезира Комисията по дискриминация, ако Бойко Борисов не му се извини за гаврата с физическия му недъг. Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на който и да е човек, е дискриминация, каза Петров. И добави, че по принцип има и счупен крак, два пирона в него и леко накуцва. “Проблемите с носа са ми от преди година и четири месеца. Подигравката с физически недъг не прави чест на г-н Борисов”, каза Петров.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Ръчичките му може да са чисти но ръчищата му са омазани целите…!

Leave a Reply

Your email address will not be published.