Борисов: Не са ме канили на консултации, няма и да ида

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път отрече нуждата и ползата от консултации между парламентарните партии за датата на предсрочните избори. На днешната пресконференция в централата на ГЕРБ Борисов отново обвини останалите парламентарни сили, че брутално са нарушили всички споразумения, постигнати на КСНС, отрече да е получавал покана за консултации и потвърди, че и да го поканят – няма да отиде, вкл . защото от ГЕРБ не зависи кога ще е предсрочният вот.

Борисов припомни, че след заседанието на КСНС в Народното събрание е било отхвърлено президентското вето върху закона за МВР и че управляващите продължават с министерски назначения сякаш нищо не се е случило.

„Считам, че колкото по-рано се изтеглят изборите в тази катастрофа, в която е държавата, толкова по-добре. Надявам се, това да е септември месец, но аз ще се съобразя с всяка една дата, която предложат“, демонстрира склонност към компромиси Борисов. Той обаче бе категоричен, че в рамките на настоящото Народно събрание не е възможно никакво ново правителство и изрази надежда, че управляващите ще се решат на предсрочни избори в средата на септември.

Борисов допълни, че не води консултации с никоя политическа партия и окачестви като спекулация информациите, че обсъжда евентуална коалиция с БСП.

„Не виждам смисъл да се включваме в консултации, първо трябва да спечелим изборите. Никой не ни гарантира, че ще ги спечелим, важно е и с какво мнозинство, както и Реформаторският блок, АБВ, ББЦ колко хора ще вкарат в парламента“, каза Борисов. По думите му, ако на предсрочните избори ГЕРБ е втора или трета политическа сила, ще си подвие опашката и ще си стои в опозиция.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.