Борисов: Не правя предизборни оферти на мюсюлманите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни във Фейсбук, че обещанието му, ако стане премиер да назначи поне 10 заместник-министри мюсюлмани не било предизборна оферта, а продължаване на традицията партията да търси и издига най-кадърните и подготвените.

“В Конституцията на България се казва, че всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Ние в ГЕРБ сме доказали през годините, че зачитаме правото на всеки български гражданин да се развива и да допринася за просперитета на страната ни”, пише Борисов във Фейсбук. След което дава примери.

“ГЕРБ излъчи доц. д-р Анна Страшимирова, която е от ромски произход, за председател на Комисията за защита от дискриминация. Имаме кмет на община Дулово – д-р Юксел Ахмед, който е български мюсюлманин. От тази етническа група са и кандидатите ни за евродепутати – Селиме Кърджалиева и Асим Адемов. Нашият евродепутат (вече трети мандат) Владимир Уручев е българин мохамеданин. Вежди Рашидов беше министър на културата по време на управлението на ГЕРБ. Членовете на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ – Юзгюр Касим и Осман Ислямов – също са български мюсюлмани. И това са само малка част от примерите за приемственост на ГЕРБ с различните етнически групи в България. В ГЕРБ се припознават хора от всички етноси, а важни за нас са личните качества и експертният потенциал на кадрите. В Кърджалийско казах на хората, че ГЕРБ ще се възползва максимално от потенциала на всички кадърни хора, защото това е демокрацията. ГЕРБ е единствената партия, която разби монопола на ДПС и работи с всички граждани, без значение техния етнос, религия и произход. И това не е предизборна оферта, както се опитват да внушат, а ние сме доказали през годините, че сме отворени към всички хора, които имат качества и потенциал да заемат високи позиции”, разяснява позицията си Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.