Борисов: Не е редно политици да ходят при Цв. Василев

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Ами не е редно. Освен ако не са отишли да проверяват. Затова отидете при Стоян Мавродиев и го питайте: “Що си дирил там?” и той да обясни. Затова казвам, че ако аз бях ходил, щях да ви кажа защо. Като не съм ходил, какво да ви кажа? Нито веднъж някой не ме е попитал: “Мога ли да ходя там?”, аз да съм му казал “да”. Щях да понеса отговорност, ако съм казал “да”, ще кажа: “Да, пратих го по тази тема”.

С тези думи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред парламентарните репортери скандалът, продължаващ втори ден, след като в четвъртък редица медии получиха копия от десетки страници от дневника на охраната в бизнес-центъра на Цветан Василев ва столичния бул. Борис І, от които е видно, че много политици, депутати, журналисти, държавни чиновници са били приемани от Цветан Василев.
Във връзка с аферата КТБ и нейните вип-клиенти с привилегировани лихви по депозитите Борисов за пореден път настоя да отпадне банковата тайна за всички вложители в КТБ. По думите на премиера трябва абсолютно всички, да се извадят сметки на партии, ако има, партийни лидери, депутати – всичко да излезе на светло – кредити, включително и тези, които след това са правили цесии, за целия период на банката.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.