Борисов: Много маски паднаха само за няколко дни

 

“Много маски паднаха само за няколко дни, което показва, че действително има интерес към нашата вътрешна политика, да има възможност да й се влияе от страна на Турция”. Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка със събитията в ДПС, довели до изключването низвергването на доскорошния лидер на партията и напускането на ПГ на ДПС от Местан и още петима депутати.

Борисов говори по тази тема репортерите, отразяващи откриването на част от Северната скоростна тангента на околовръстното шосе на София.

“Съвестта ми е чиста, защото на Ахмед (Доган) аз му казах всичко. Искам специално да му благодаря и той ме разбра. И вицепремиерът им, и външният министър (на Турция), които трябваше да дойдат в събота, не дойдоха, защото аз им отказах среща с мен. Казах им, че България е свободна държава, на частно посещение всеки може да дойде, но това би бил много лош знак и би се разчело лошо от правителството и българите като цяло, като народ”, заяви Бойко Борисов. Той изрично подчерта, че се надява страната ни да продължи да работи добре с турското правителство, както подобава на членки на НАТО. По думите на премиера, когато властите в Анкара са ни помагали в бежанската криза, той на висок глас им е изказвал своята благодарност, но “има много теми, по които ние не сме се разбирали и тогава пак тихо, но достатъчно твърдо съм им казвал, че не съм съм съгласен с това, което правят и то им се върна”.

В характерен за него стил Борисов не пропусна да изтъкне, че защитава интересите на страната по най-добрия възможен начин.

“За мен това са абсолютни внушения, че има някакъв спор чрез ДПС за отношенията с Русия и с Турция. Искам и с двете държави да имаме приятелски отношения. Аз съм си избрал и това ми е призванието – да защитавам България и мисля, че го правя по най-добрия начин. Така че думата между или кое да се избира въобще не стои на внимание. Ние сме си избрали пътя и България, ето виждате, с европейската солидарност какво се строи и какво правим. Така че се надявам и Русия, и Турция да се равняват по България и да се спре с тези конспиративни теории, че някой можел да ни повлияе”, коментира Бойко Борисов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.