Борисов: Местан управлява държавата, Доган разпределя всичко

Категорично Местан управлява държавата. Това каза в интервю за предаването „Тази събота” на bTV председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.- „Вижте списъка на областните управители. Г-н Доган е най-високият пост в държавата. Той действително разпределя всичко”, добави експремиерът.

Иронично Борисов определи лидера на ДПС като „смел, красив, чаровен”, така че нямало за какво да завижда на опозиционния си колега. Станишев обаче със сигурност завиждал на Борисов, „защото досега не ме е побеждавал на избори. Ако сега ме победи на евровота, ще видите каква еуфория ще настане. Първанов е съвсем различна класа”,добави Борисов дежурния си комплимент за лидера на АБВ.

„Аз съм спортсмен и трябва да признаваш успехите на противника. Нашите състезания са изборите. Когато за 24 години г-н Доган поне 5 пъти е управлявал държавата, не мога да не му призная резултата. Почетен председател, не подписва нищо, не ходи в парламента. Затова питам – ако Станишев ни обясняваше, че е най-подготвеният за премиер, защо не стана премиер”, попита Борисов.

На въпрос дали се страхува от депутата от ДПС Делян Пеевски, бившият министър-председател отговори лаконично – че „те всички са страшни и силни”, визирайки и лидера на ДПС.

Борисов изрази увереност, че партията му пак ще управлява – още след следващия парламентарен вот. И аргументира своята прогноза с успешния му предишен мандат като премиер и провалите на сегашното правителство.

„Парите за добавки не са от държавата, те са кредит и се взимат директно от пенсионната система. След няколко години тя ще изгърми. След 2-3 години не могат да получат пенсии. Безработицата, контрабандата са във възможно най-високите размери”, изтъкна Бойко Борисов.
Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашната акция на спецчасти на МВР в Лясковец.
„Лошо за МВР няма как да кажа. Стават и такива неща. Бог да прости момчето и дано неговите близки да имат куража и волята да го понесат това”, каза Борисов Той допълни, че не познава обстановката и не обича да дава оценки, но щом има загинали и ранени това в никакъв случай не е добре. Бившият главен секретар на МВР изрази увереност, че в МВР ще си направят необходимите анализи.
„В случая е трябвало да се подходи с повече внимание, трябвало е да се внимава много. При такива случаи навсякъде по света първо се пази живота на полицаите и на гражданите и чак тогава на този, който стреля по полицаите”, каза Бойко Борисов.
„Аз вярвам в главния прокурор и го познавам от времето, когато беше съдия. Убеден си, че в желанието си да бъде принципен е достатъчно твърд към момента, включително и към ГЕРБ”, коментира още Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.