Борисов лично ще преговаря с ПФ по казуса с Орхан Исмаилов

ГЕРБ и Патриотите се канят да управляват заедно 4 години

Тази вечер премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне с двамата съпредседатели на Патриотичния фронт /ПФ/ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в опит за постигане на разбирателство по казуса с Орхан Исмаилов, който бе назначен за зам.-министър на отбраната.

Заради това назначение преди ден Валери Симеонов заяви пред една от националните телевизии, че е възможно ПФ да оттегли подкрепата си за правителството. По-късно Сименов отказа да говори по темата пред парламентарните репортери, а Красимир Каракачанов демонстрира далеч по-мека позиция.

Днес Валери Симеонов заяви, че заканата да оттеглят подкрепата си за правителството била сериозна и допълни, че се водят разговори с ВМРО за общата позиция по казуса.

“Моля да изчакате още 24 часа. Трудно се взема решение за прекратяване на подкрепа, защото то може да доведе до събаряне на правителството и извънредни избори. Това е
отговорно решение”, коментира Симеонов. По думите му определяща за решението през следващите 24 часа ще бъде срещата с премиера Бойко Борисов, която определи като “пореден опит да решим по един сравнително безболезнен начин въпроса”. По думите на Симеонов в НФСБ държат на своята позиция и няма “търкания” между него и Каракачанов.

В коментар на декларацията на ДПС в защита на назначението на Орхан Исмаилов Валери Симеонов заяви, че се е видяло, че двете етнически партии – ДПС и Народна партия “Свобода и достойнство” /НПСД/, част от Реформаторския блок, са двете страни на една и
съща монета. Според Симеонов, това са две протурски партии, които работят в синхрон. Той отрече позицията на НФСБ да е реакция срещу хората с турски имена, тъй като партията и коалицията били за уважаване на етносите.

“Орхан Исмаилов не може да бъде зам.-министър на отбраната, защото е
представител на една протурска партия”, изтъкна Валери Симеонов и попита дали някой си е направил труда да види, че всичките му постове във Фейсбук са на турски език.

На свой ред Красимир Каракачанов заяви, че е нормално назначения, които предизвикват спорове в обществото, да се съгласуват и определи декларацията на ДПС в защита на
назначението на Орхан Исмаилов като “димна завеса”.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Едва ли някой мисли, че т.н. Патриотичен фронт ще оттегли подкрепата си за правителството. Ще минат 24 часа и всички ще видят, че няма да оттеглят подкрепата си. Всичко е лъжа, шум за пред избирателите видите ли как сме против ислямистите. А всъщност Симеонов си участва в коалицията, ще подкрепя трските зам-министри и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published.