Борисов летял за 77 хил. лв., за да връчи купата по сумо в Япония

 Над 14 000 лева е струвало пътуването на Бойко Борисов до Испания за мача между Реал Мадрид и Барселона, съобщи по време на предпоследното заседание на Временната анкетна комисия за използването на "Авиоотряд 28" председателят й Венцислав Лаков, предаде БГНЕС.

Комисията е получила информация от МВнР за полети на "Авиоотряд 28", за които до този момент не са имали данни. На 10 април 2010 година министър-председателят Бойко Борисов е имал среща с лидера на испанската Народна партия Мариано Рахой, присъствал е и на мача Реал – Барселона, полетът е струвал над 14 000 лева, съобщи Венцислав Лаков.

"През май 2010 година Бойко Борисов е посетил Щутгарт, където е участвал в откриване на българска инвестиция, на 20 октомври същата година той е бил в Мюнхен за икономически ден на България, на 6 ноември 2010 година Борисов е бил в Италия за благотворителния мач, договорен със Силвио Берлускони", добави Лаков.

От данните от външно министерство става ясно, че през януари 2011 година Бойко Борисов е летял до Япония, за да връчи купата в януарския турнир по сумо, като полетът е струвал 77 293 лева. Пътуването на Борисов до Турция за работен обяд с Ердоган през юни 2011 година е струвал 26 840 лева.

От други документи, които комисията е получила от Министерството на отбраната, става ясно, че военна техника е използвана под наем от филмови продукции. Отправих запитване до МО кога и какви договори са били сключване за използване на армията за снимане на филми, получих писмо от началника на политическия кабинет на министъра на отбраната, че са намерени поне два договора за ползване на военна техника с фирмата на Дейвид Варод "Ню Бояна филмс", обясни председателят на комисията.

Единият договор е от 10 октомври 2011 година и той е за наемане на летателна техника за филма "Непобедимите 2". Разрешението, с което е дадена техниката, е подписано от Аню Ангелов. С договора е нает хеликоптер "Кугър" за 212,50 лева на летателна минута. Другият договор с "Ню Бояна филмс" и с него са наети два танка и няколко БТР-и.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.