Борисов (кротко и благо): Докато капитанът е в Брюксел, бунт на кораба

„Докато капитанът е в Брюксел, бунт на кораба”. С тези думи, при това изречени с усмивка, премиерът Бойко Борисов започна коментара си от Брюксел, след като днес от парламентарната група на ГЕРБ настояха той да отиде в парламента и да каже докога хората на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта.

„Ще отида, щом ме викат, аз съм дисциплиниран”, добави Борисов ( вижте видеото, качено във VBOX) и поясни: „Първо ние нямаме споразумение с ДСБ, имаме споразумение с Реформаторския блок и то в момента се изпълнява. Що се касае до кабинет и министри, както и до управлението на кабинета, го правя аз”, каза Бойко Борисов, цитиран от vesti.bg. След което се съгласи, че недоволството в ГЕРБ е разбираемо, с оглед на действията на някои политици от Реформаторския блок.

„Така че предполагам хората от ГЕРБ започват да недоволстват от ежедневните изяви на някои от членовете на РБ, които не излизат от РБ, а се правят на опозиционери с кадрите, които имат във властта. Аз никога не съм ги делил хората на кой от коя партия е в управлението – те са добри министри и си изпълняват ангажиментите. Нямам повод поради тази причина да ги гоня – така че ако искат да стоят и да работят – да работят. Но не е морално да даваш акъл като опозиционер и в същото време да имаш толкова много кадри и то на възлови места. Може би затова колегите от ГЕРБ са решили да реагират”, каза Борисов. Премиерът и лидер на ГЕРБ допълни, че като се срещне с ПГ на ГЕРБ ще разбере какво очакват, след което каза: “Но за съжаление тази двояка позиция на Реформаторския блок пречи на кабинета”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.