Борисов: Който подкрепя кабинета е съучастник в катастрофата

Борисов поиска оставката на просветния министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов окачестви на пресконференция ситуацията в България с престъпна катастрофа.

Препоръките на ЕК са тежки обвинения за несправяне с всичко и всички, които подкрепят това правителство, са съучастници в катастрофата, коментира в типичния за него стил Борисов. Той изтъкна, че през следващите години страната ни ще плаща огромни пари, заради политиката на кабинета “Орешарски”.
Борисов бе категоричен, че който и да дойде оттук нататък на власт, няма да може да направи вече нищо. Това е катастрофата, обясни експремиерът.

На същата пресконференция депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев прогнозира, че наказателната процедура спрямо България за проекта „Южен поток” няма да е единствена. Според него, притеснителното в сектора енергетика е от вчера, че има стартира наказателна процедура по проекта „Южен поток” за липсата на процедура по закона за обществените поръчки за избора на изпълнител на „Южен поток ” – България, тъй като обявения от търг продължил едва 7-8 работни дни.
По думите му, препоръките на Европейската комисия в сектор „Енергетика” обобщават всичко, за което ГЕРБ говори през последната една година, те са част и от мотиви на партията за вота на недоверие.

Този фарс с търга за изпълнител показва, че държавата е пред разпад, защото не е изпълнено нито европейското, нито българското законодателство, категоричен бе Добрев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.