Борисов: Изборите са почти неизбежни

Изборите са почти неизбежни, защото ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, това е правителство без принципи. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след днешното разширено национално съвещание на ръководството и актива на партията. На него преговорният екип запозна присъстващите с резултатите от проведените през миналата седмица консултации за съставяне на правителство с представители на останалите седем парламентарно представени партии в 43-то Народно събрание.

Подобно съвещание ще има и след седмица, в 11 часа, часове преди първото заседание на новото Народно събрание. Дотогова същият преговор екип ще разговаря повторно с представители на Реформаторския блок, БСП, Патриотичния фронт и АБВ.

“На първо място това са реформаторите. Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там”, заяви Борисов. Той допълни, че ГЕРБ гледат много отговорно на съставянето на стабилно правителство и не било честно през няколко месеца на президента Плевнелиев да му се вменява в дълг да прави служебно правителство и да носи отговорността на политическите партии.

“Затова политическите партии сме и длъжни да излезем от кризата и да намерим решение. Държавата е важна, но тя може да бъде управлявана само от стабилно, принципно правителство, което може да взима решения”, изтъкна Борисов. – “За съжаление, такива като БСП, СДС, НДСВ заминаха в историята именно поради погазване на принципи”, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Другият понеделник в 11.00 часа ги събирам пак, когато до голяма степен имаме изчистено с кой можем да управляваме и вече в 14.00 сме в парламента, така че до тогава поне за партията трябва да имаме изчистена концепция – дали ще предложа правителство на малцинство”, каза още Бойко Борисов.

Явно е, че само с ГЕРБ не може да стане, защото тогава само подкрепа на ДПС ще имаме, което е неприемливо, довърши коментарът си Борисов. И допълни, че той лично ще присъства на преговори тогава, когато има подготвено коалиционно споразумение, ако има детайли по него или компромис, който преговорния екип не е готов или оторизиран да направи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.