Борисов иска извинение от Станишев, за да се върне в НС

Лидерът на ГЕРБ говори дълго с медиите на излизане от срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, който участва в заседанието на ПЕС в НДК. Именно Шулц бе номиниран днес от ПЕС за председател на Европейската комисия. След срещата си с Бойко Борисов, председателят на Европейския парламент не коментира разговора, а лидерът на ГЕРБ заяви, че са обсъдили ситуацията в България, върху която се спря надълго и нашироко.

Така стана ясно, че Борисов би се върнал в Народното събрание, ако Сергей Станишев му се обади да се извини.

"Конструктивна опозиция може да бъде опозиция, която като е първа политическа сила, Станишев да се обади, да поздрави. Като на първа политическа сила да се предложат най-много като брой председатели на комисии, включително и председател на парламента". Така Борисов обяссни собствената си визия за своето и на партията му място в парламента.

„Аз съм готов веднага да се върна в парламента, стига Станишев да дойде, да се извини, да каже: „Вижте, това, което допуснахме, да подскачат по банките и ние да си мълчим, това няма да се допуска вече”, допълни Борисов. После даде да се разбере, че в Народното събрание има хулигани; че е обяснил това и на Мартин Шулц; че сега вече и Станишев знае какво се иска от  него.

По думите на Борисов, господин Шулц прекрасно знае, че аз предлагах един глас да им дадем (на БСП) от ГЕРБ, за да не се хващат с тези хулигани от "Атака".

Лидерът на ГЕРБ коментира форума на ПЕС като „една демонстрация как в Европа различните политически семейства общуват помежду си. Дали са социалисти, либерали, десни, консерватори – те си говорят помежду си, поставят проблемите, търсят консенсус и рано или късно го намират. Затова Европа върви напред”.

Бойко Борисов бе категоричен, че в България е обратното – анкетни комисии, компромати и само „колко по-лоши са другите,  затова сме и на този хал – хората са на улицата”, каза още Борисов.

Попитан дали подобен европескйи диалог може да се пренесе и в България, Борисов каза: „За диалог трябват двама души. Засега само аз съм”.

Освен това Бойко Борисов повтори старата си теза, че Ахмед Доган е човекът, който управлява България и то вече 20 години. Според лидера на ГЕРБ, неговото управление е единственото време, в което Доган не е бил на власт.

Бойко Борисов завърши дългият си разговор с медиите с темата, може да се каже с лайтмотива, с който го започна – за извинението.

„За съжаление, ние в България не можахме да се научим, когато някой победи на избори, да бъде поздравен, когато загубиш – да си признаеш загубата, да се държим възпитано, внимателно, да говорим политиците, за да не караме народът да се чуди кой какъв е”, каза Борисов, визирайки преди всичко другите.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.