Борисов и Горанов отишли с военен хеликоптер на мач на “Лудогорец”

“Благодаря на Бойко Борисов и финансовия министър Владо Горанов, че дойдоха да ни уважат празника. Това бе изненада за мен. Летяли са час и половина с военен хеликоптер, за да дойдат. И не заради концерта на Цеца Величкович, а за да уважат хората в града”. Това заяви собственикът на “Лудогорец” и президент на КРИБ Кирил Домусчиев след снощния мач от първенството.

Всъщност на стадиона присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която има дълъг разговор с другия собственик на отбора Георги Домусчиев.

“Като футболен клуб сме инвестирали много пари и ще инвестираме още 20 млн. Стадионът е общинска собственост, а не на “Лудогорец” и никога няма да си го занесем вкъщи с брат ми. Общината участва по проект, от който се раздаваха 500 млн. лева на всички общини с проекта „Лудогорец Арена” и инвестираха тези пари”, коментира Георги Домусчиев.

А ето какво написа по този повод премиерът Борисов на страницата си във Фейсбук: Днес с министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов присъствахме на откриването на реконструирания стадион “Лудогорец арена” в Разград. Тази година правителството отпусна допълнително още 2 млн. лв. за ремонта му. С това сумата, отпусната по програмата за “Растеж и устойчиво развитие на регионите” за реконструкция и модернизация на съоръжението, достигна 5 милиона. Новият сектор Б носи името “Козмин Моци”. Честит празник на “Лудогорец”, днес клубът празнува 70-годишен юбилей.

“Лудогорец” победи “Локомотив” – София и стана за четвърти пореден път шампион на България по футбол. Новата титла бе отпразнувана с концерт на сръбската фолк-певица Цеца Величков, чийто фен от години е и Бойко Борисов.

След мача Кирил Домусчиев бе попитан от репортер на bTv как се чувства от факта, че Лудогорец празнува 70-годишнина, открива нова трибуна и става шампион, но стадионът не е бил пълен. Това вбеси Домусчиев, който четирикратно нарече журналиста “олигофрен”:

“Ти олигофрен ли си?! С олигофрени не ми се говори. Искаш ли да ти покажа справка от продадените билети. Нямаше места за всички и затова продавахме билети за правостоящи. Къде видя празни места? На трибуна “Моци” имаше най-долу, но хората от агитката се бяха качили до входовете и оттам гледаха срещата. Виж справката! Защо си дошъл да се заяждаш? Махай се, не искам да говоря с олигофрени”, отговори Кирил Домусчиев без да се смущава от камерите и микрофоните, а клипче с този образец на общуване с медиите веднага бе качено в мрежите за видеосподеляне.

В предишното 42-ро Народно събрание имаше специална анкетна комисия, която разследваше нерегламентираното използване на летателни машини на ВВС и на правителствения Авиоотряд-28. Тогава, след едно от първите й заседания, нейният председател Венцислав Лаков, депутат от “Атака”, съобщи, че освен при известния случай, когато правителственият Ербъс вози футболистите на отбора, в който риташе Бойко Борисов – „Витоша” – Бистрица за мач с тима на тогавашния депутат от ГЕРБ Емил Димитров, има данни, че военните хеликоптери "Кугър" са използвани с цел да превозват Борисов, за да открива строителни обекти, при положение, че един летателен час на тези машини струва 2500 долара.

(Снимка: Фейсбук)

Свързани публикации

1 Comment

  1. А кой плаща за да лети да си правят кеф Бойко и Лилето? Няма ли прокуратура в тази държава?

Leave a Reply

Your email address will not be published.