Борисов и Горанов летели до Разград с машина на Авиотряд 28

Вертолетът, с който министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов са пристигнали в Разград в петък, е на “Авиоотряд” 28. Това отговориха на запитване на Нова ТВ от пресслужбата на Министерския съвет във връзка с транспортирането на членове на кабинета до Разград в петък, съобщи медията.

“Стойността на полета е 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били извършени за пътуване на премиера и министъра в кортеж”, уточняват от МС. Според отговора премиерът не е присъствал на мача на “Лудогорец”, състоял се същата вечер, а само на откриването на реконструирания стадион “Лудогорец Арена”.

“Премиерът и министрите бяха гости на община Разград, която реализира проекта”, допълват от МС.

“Пътуването с хеликоптер беше наложително поради натоварената програма на министър-председателя в петък и необходимостта да се върне веднага в София за окончателната подготовка на официалното посещение на водена от него правителствена делегация в Катар”, допълват отговора си от правителствената пресслужба.

В петък, след мача за първенството на А ПФГ между “Лудогорец” и “Локомотив”-София президентът на новия стар шампион на България Кирил Домусчиев заяви: “Благодаря на Бойко Борисов и финансовия министър Владо Горанов, че дойдоха да ни уважат празника. Това бе изненада за мен. Летяли са час и половина с военен хеликоптер, за да дойдат. И не заради концерта на Цеца Величкович, а за да уважат хората в града”.

В предишното 42-ро Народно събрание имаше специална анкетна комисия, която разследваше нерегламентираното използване на летателни машини на ВВС и на правителствения Авиоотряд-28. Тогава, след едно от първите й заседания, нейният председател Венцислав Лаков, депутат от “Атака”, съобщи, че освен при известния случай, когато правителственият Ербъс вози футболистите на отбора, в който риташе Бойко Борисов – „Витоша” – Бистрица за мач с тима на тогавашния депутат от ГЕРБ Емил Димитров, има данни, че военните хеликоптери "Кугър" са използвани с цел да превозват Борисов, за да открива строителни обекти, при положение, че един летателен час на тези машини струва 2500 долара.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.