Борисов и Бисеров не се явиха пред комисията „Фудулова”

Никой от призованите – в това число Бойко Борисов, Пламен Нунев, Христо Бисеров – не се яви на изслушване във временната анкетна комисия на парламента, имаща за задача да проучи както фактите и обстоятелствата, довели до оставката на Христо Бисеров, така и твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното.
Никой от извиканите не е уведомил депутатите, че няма да се яви на изслушването, обясни председателят на комисията Сияна Фудулова, цитирана от Дарик.
„Комисията взе решение всички, които до този момент не са се явили на изслушване в комисията, да бъдат призовани отново, включително Христо Бисеров и неговият син. За последен път ще направим опит г-н Бисеров да се яви в комисията, както и неговият син, за да получим информация пряко от него”, заяви депутатката Сияна Фудулова. След което допълни, че това е последният опит да бъдат изслушани лицата, заради които бе създадена тази комисия, преди работата й да приключи.
За 15 часа е насрочено заседание на още една временна анкетна комисия – за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция “Митници” Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт. Може да се предположи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се отзове и на нейната покана.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.