Борисов хареса съветник на Кунева за шеф на ДАНС

Г-жа Меглена Кунева ми направи добро предложение за председател на ДАНС от името на Реформаторския блок. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след представянето на книгата на председателя на фондация “Конрад Аденауер” д-р Ханс-Герт Пьотеринг.

По-рано днес стана ясно, че Кунева е предложила своя съветник Димитър Георгиев, който беше заме.-министър на вътрешните работи по времето когато ведомството се ръководеше от Цветан Цветанов.

Следобед от пресслужбата на МС съобщиха очакваната вест, че Йордан Бакалов е предложен за шеф на военното разузнаване.

Така на този етап завършва кадровата въртележка в сектор “Сигурност”, която започна с оставката на министър Вучков и бе последвана от оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев, както и от уволнението на началника на служба “Военна информация”.

В сряда парламентът избра вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър, а президентът издаде указ за назначаването на досегашния зам.-главен секретар на МВР Георги Костов на овакантеното от Лазаров място.

Днес премиерът Борисов уточни, че официално името на новия шеф на ДАНС ще бъде съобщено на предстоящото заседание на правителството.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Има законов и честен начин за назначаване на държавни служители . Има хора които имат необходимото образование и достойнство за заемане на този държавен пост . Хора от системата на МВР предполагам . С необходимият образователен ценз .

Leave a Reply

Your email address will not be published.