Борисов готов да подкрепи БСП, ако победят в изборите

За разлика от други избори, съм изключително разтревожен, че след 5 октомври има възможност да не се направи правителство и това да ни повлече в много тежка и след това неизлечима криза години наред. Това призна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Дарик радио. По думите му, “ако политическите партии продължим да се държим по този антагонистичен начин, не виждам как ще можем да седнем и да говори“.

„Дори и висок изборен резултат на ГЕРБ, не означава стабилност. На нас ни трябва този резултат, за да може другите политически партии да видят в какво състояние са. И ако ни е мила държавата, след това да сядаме и да търсим начин за минаване през тази изключително тежка криза, без да фалираме и да си разбием държавата. Това съм казал и това продължавам да твърдя“, обясни Бойко Борисов.

След което хвърли “бомба”, образно казано.

„Ако БСП ни победи, защото на 5 октомври е възможно да бъдем победени от БСП, ще ги подкрепя във взимането на решение в името на стабилността“,
категоричен бе Борисов относно възможността за бъдеща широка коалиция.

„Реформаторският блок се държи така последния месец-два, че е явно, че не искат коалиция“, каза Борисов. И освен това подчерта, че няма организация на ГЕРБ в страната, която да подкрепи съвместно управление с ДПС, както и с коалицията „България без цензура“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.