Борисов: Няма да гласуваме актуализация, само оставката и нищо друго

Депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала на Народното събрание единствено за оставката на правителството на Орешарски и по никакъв друг повод – дори и за актуализацията на бюджета на Здравната каса. Това се разбра от сутрешното участие по телефона на лидера на ГЕРБ в Нова тв и bTv. Ако прибавим и снощното присъствие в студиото на “Панорама” по БНТ, то Борисов видимо отново е на път да стане най-търсеният от телевизиите политик.

“Няма да сме в зала за актуализирането на бюджета на здравната каса. Да ме извинява моят приятел Гайдарски, той е лекувал много мои приятели, но не може да осигуряваме кворум, а те да си гласуват закона за МВР и да бетонират главен секретар”, каза Борисов при включването си по Нова тв. След което увери водещата, че депутатите му са гласували зад гърба му, докато е бил в Брюксел, промените в Наказателния кодекс, направени по искане на БНБ, но това е без значение, тъй като става дума за първо четене. “Такъв закон няма да бъде приет с нашите гласове”, декларира лидерът на ГЕРБ.

В днешната съботна сутрин Бойко Борисов бе категоричен, че действащият закон за банките е добър и трябва да се приложи точка по точка спрямо КТБ

4Не е нужен нов закона специално за КТБ. Медии и групировки се опитват да ни вкарат в играта, но няма да стане. В този смисъл продължавам да искам оставката на шефа на БНБ Иван Искров и подуправителя Гунев”, заяви Борисов пред bTv. Лидерът на ГЕРБ повтори казаното снощи в “Панорама”, че е изпратил писмо до прокуратурата и данъчните да влязат в КТБ и да я поставят под запор, както и да проверят лицата и фирмите, които имат пари в банката и ако вложителите не могат да си докажат доходите, да им се конфискуват парите в името на държавата.

Борисов каза, в отговор на въпрос, че се чувства излъган покрай развоя на събитията около евентуалната актуализацията на бюджета на Здравната каса и допълни, че са нужни поне 320 млн. лева “за да живеят болниците”.

“Вместо да се гласува актуализацията, когато бяхме в парламента, те си гласуваха закона за МВР, че хората им да стоят по 5 години. На наш гръб си гласуваха законите, които искат. За една година щетите от „Атака”, ДПС и БСП доведе до разруха всички системи на държавата – енерегетика, банкова система, здравеопазване и сигурност”, изложи любимата си тези лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Неотдавна Борисов подписа споразумение с Българския лекарски съюз, в което пое ангажимента да осигури кворум и депутатите от ГЕРБ да гласуват “за” актуализацията на бюджета на Здравната каса.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.