Борисов е подготвил 30 въпроса за консултациите при президента

Борисов поиска оставката на просветния министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подготвил 30 въпроса, с които ще отиде на консултациите при президента Плевнелиев в понеделник. Това обяви самият Борисов в голяма политическа реч пред активисти на младежката организация на ГЕРБ. В словото си пред Общото събрание на МГЕРБ Борисов попита “какво общо имаме ние с Пламен Орешарски, какво общо имам аз с Орешарски, за да нося солидарна отговорност с БСП или ДПС, или „Атака”, като една година всичко това го говорихме, говорихме и предупреждавахме”.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува управителят на БНБ защото си е позволил да поставя условия на политиците (за законодателни промени), осведоми младежите какви огромни заплати се получават в Централната банка – 5-10 пъти по-големи от премиерската, не пожали и ДАНС плюс вътрешния министър, че са позволили някой да се разхожда с 200 млн. джобни пари, докато бюджетът на Здравната каса се нуждае от актуализиране и патетично възкликна по адрес на БНБ: “Поне да си бяха свършили работата, като вземат толкова големи заплати, вместо да ни предлагат да гледаме специални закони”.

Борисов оцени като безгранична наглостта, проявена от управителя на БНБ Иван Искров на вчерашното заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

В речта си експремиерът коментира и вечния въпрос за партньорите на ГЕРБ.

Реформаторският блок е единственият възможен партньор на ГЕРБ в едно бъдещо управление, каза лидерът на ГЕРБ. – „Искаме да поканим нашите приятели и партньори, защото винаги така ще ги наричаме, от Реформаторския блок”.

“Когато знайни и незнайни експерти се изказват за потенциала на ГЕРБ, няма сфера, в която нашите хора да не ги превъзхождат. Така че повтарям, те са единственият партньор, който може да бъде в едно следващо управление на ГЕРБ и ги каня, защото никоя друга партия няма този потенциал”, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обобщи ситуацията в страната с думите “На власт ли е БСП – крахът винаги е пълен. То се случи!”. После Борисов добави, че докато вчера е гледал гледах пресконференцията на бюджетната комисия, е видял върха на наглостта и от БНБ, и от министри, и от председателя на бюджетната комисия, и от министъра на финансите. След което обобщи: “Вината е персонална, на целия кабинет и на БНБ”.

“Ако даваме така за вложителите на една банка (КТБ), защо не даваме на всички и това не е ли тежък прецедент държавата да се яви, като една застрахователна компания и да поеме риска на всеки, който не иска да си го поеме сам. Що за политика е това, къде го има”, възлопта още Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.