Борисов е наредил проверка как се отчитат сметките за ток

Депутатът Таско Ерменков прогнозира шоково поскъпване на тока с 15-30% от 1 януари

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди започването на проверка на отчитането на месечните сметки за ток, съобщиха от пресцентъра на кабинета. Става ясно, че темата за отчитането на сметките за ток е повдигната вчера на заседанието на правителството от вицепремиера Томислав Дончев, който съобщил, че е получил сигнали за срокове за отчитане на сметките от 40 дни.

Премиерът посочи, че когато отчитането стане за един по-дълъг период, идват големи сметки и то изведнъж веднага след Нова година.

“Вече един път това успя”, казва Бойко Борисов, говорейки вероятно за протестите срещу високите сметки за ток през февруари миналата година.

Вицепремиерът Меглена Кунева допълва, че Комисията за защита на потребителите трябва да бъде алармирана и на базата на Закона за защита на потребителите трябва да се върне нормалното положение, става ясно от стенограмата на вчерашното заседание на правителството.

Министерството на енергетиката е поискало от електроразпределителните дружества да представят информация за какъв период са отчитали електроенергията през последния месец. Съгласно правилата периодичността на отчитане трябва да бъде най-малко веднъж месечно, като периодът не може да бъде по-дълъг от 31 дни.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.