Борисов: До месец се чакат около милиард нови инвестиции

През следващия месец ни чакат около милиард нови инвестиции в различни заводи, които произвеждат и създават работни места. Това съобщи премиерът Бойко Борисов при откриването на комплекс на “Лукойл-Нефтохим” за преработка на тежки отпадъци, цитиран от агенция Фокус. Борисов изтъкна, че новата инсталация една от най-големите инвестиции в България – за 1.5 млрд. долара – и създава нови работни места, като освен това има гаранции, че това е 100% екологично производството.

Продължавайки с темата за горивата (а “Лукойл” е техният единствен производител в България. Бел. на ред.) Борисов отбеляза повишаването на БВП и растежът в икономиката през първите месеци на тази година в сравнение с 2014-а, като подчерта, че съществена роля в това играе и борбата с контрабандата.

“Над милиард вече са събрани повече приходи от първите месеци и голяма част от тях са и от горивата. Включително и в момента колегите правят реализация в тази посока, така че не само се пълни бюджетът, а се дава възможност на инвеститорите във всички сфери – месо, зеленчуци, горива. Това дава възможност и на инвеститорите, и на родното производство да се развиват”, обясни премиерът.

Мога само да поема ангажимент, че този курс на правителството ще следва и няма да има отстъпка, каза още Борисов, след което благодари на всички партии, които подкрепят правителството – Реформаторски блок, АБВ, Патриотичния фронт и пожела на всички, които работят в “Лукойл-Нефтохим” да имат големи заплати, да им дават добри премии, а ръководството на рафинерията да подпомага общината и социалните дейности.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.