Борисов оповести 1000 предизборни ареста, но отчете около 100

Мащабна операция срещу трафика на хора и купуването на гласове е била проведена рано тази сутрин на територията на цялата страна, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Здравей, България” по Нова ТВ. Няколко часа по-късно, след откриването на ново оборудване в Александровска болница, премиерът оповести, че операцията е приключила, а задържаните са около 100.

Ето и обявеният пред Нова ТВ анонс:

„От 6ч. тече операция на МВР и прокуратурата по всички сигнали, които имаме и разработки за купуване на гласове и трафиканти на хора. Над 1000 души трябва да бъдат задържат. Има много каналджии, службите работиха много в последния месец”, каза Борисов. Премиерът не пожела да се ангажира дали ще има масово осъдени за купуване на гласове, но изтъкна, че с предприетите действия на всички нива в държавата “Най-малкото ще гарантираме чисти избори”.

На въпрос дали тези хора просто ще бъдат задържани и след изборите, ще бъдат пуснати, премиерът отговори: „Не можем да ги задъжим без основания. Затова имаше планове. Просто вчера ми докладваха наблюдаващи прокурори. Не е някакво беззаконие, просто всички имат такова производство”.

Премиерът отбеляза, че акцията се провежда едновременно в цялата страна.

Малко след 11 часа Борисов вече бе готов да коментира резултатите от мащабната операция.

“Над 100 са задържаните за трафик на хора и купуване на гласове при акцията на МВР под ръководството на Прокуратурата”, съобщи Борисов след като откри Циклотронен комплекс за производство на радиофармацевтици в УМБАЛ „Александровска“, цитиран от „Фокус”. Премиерът обясни, че акцията е проведена по предварителни разработки и изтъкна, че много се работи през последния месец и по всички сигнали за купуване на гласове. „Над 100 души имаше задържани към 10.00 часа“, коментира премиерът и уточни, че акцията е започнала в 6.00 часа. „Започна в 6.00 часа и полицията беше там по всички адреси“, каза Борисов и допълни, че към 7.30-8.00 часа акцията е приключила.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.