Борисов даде назад с орязването на болничните

Правителството се отказва от орязването на болничните. Премиерът Бойко Борисов свика на извънредна среща ресорните министри и заместник-министри и преди началото на заседанието той обяви, че намерението първите три дни от болничния да се плащат наполовина, засега няма да се прилага, въпреки че много фирми злоупотребяват.

Борисов обясни, че ще бъде направен последен опит, при който специализирана лекарска комисия ще проверява издаваните болнични листове.

“Всяка рестриктивна мярка създава проблем, затова ще направим последен опит, дали с контрол на контрола, да направим специализирана лекарска комисия от няколко доктори, които да отидат и да проверяват болничните листове, да се опитаме, за да не пострадат пък тези хора, които реално са болни заради тези, които мамят. Вие знаете, като дойде петък колко болнични се издават и хайде в Гърция на почивка, ама всички данъкоплатци плащат затова. Естествено сме разпоредили проверки по всичките тези компании, но предлагам министерството да не прилага тази мярка, докато не се опитаме до месец, два, дали ще се справим и ви моля, всичко това да го обясните на хората и те да разберат, че всъщност става въпрос за техните пари”, заяви Борисов преди началото на заседанието на правителството днес.

Премиерът даде пример с това, че за фалшиви болнични в Полша отнемали лекарски права.

„Ангажирали сме всички сили на полицията, да се опитаме, за да не пострадат реално тези хора, които са болни заради тези, които мамят. Знаете, като дойде петък, колко болнични се издават и айде в Гърция на почивка. Ама всички данъкоплатци плащат за това. Разпоредили сме проверки по всичките тези компании“, заяви Борисов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.