Борисов: На бас, че ще номинират Станишев за еврокомисар!

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов да се обзаложи, че до дни президентът на ПЕС Сергей Станишев ще бъде предложен за еврокомисар.

“Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар в следващите дни”, съобщи Борисов пред парламентарните репортери. Експремиерът не отговори откъде има тази информация и дали тя е истина, но пък демонстрира готовност да се хване на бас в полза на твърдението си.

Попитан дали е готов отново на разговори с колегите си от останалите политически сили, за да постигнат все пак консенсус по най-важния и неотложен дневен ред на парламента, бившият премиер каза, че вече два пъти е на консултации, на които уж партиите се разбират за всичко и на другия ден – 20 нови закона от БСП, главен секретар на МВР за следващите 5 години, Сметна

Борисов отново повтори упреците си към БСП, че не спазват политическите договорености, което довело и до решението ГЕРБ да не участват в работата на парламента.

„Аз вече два пъти участвам в разговори, където уж се разбираме всичко. На другия ден – 20 нови закона от БСП, главен секретар за следващите 5 години, съпругата на съдията от 2015 г. назначена, Сметни палати, обществени поръчки. Безпардонна работа. Какво да участвам? Трети път ще участвам. И какво от това”, посочи Бойко Борисов. След което припомни основните си и често огласявани констатации за катастрофата в държавата.

„Агонията е една година. Няма система, която вече да не е разрушена. Здравна каса – половин милиард, болниците – половин милиард, митници и данъчни – на минус 800 милиона. Фонд „Земеделие” – корупция, за Министерство на земеделието – корупция, 3 милиарда задължения в НЕК. (…) Няма нещо, което аз да не съм говорил ”, обяви Бойко Борисов. Но малко се поувлече и нарече България “най-бедната държава в света”. Това пък бе част от критиката му за развитието на нещата със VІІ реактор в АЕЦ “Козлодуй”, който беше идея именно на правителството на ГЕРБ.

„Сега разбирам, че се подготвят да подпишат и за седми реактор. В тази криза най-бедната държава в света да вземе най-скъпия реактор в света и да заложи пети и шести реактор. Това се подготвят да направят…”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и завърши с признанието: “Нямам думи по която и да е тема…”

Свързани публикации

2 Comments

  1. Сега на всички е ясно как действа Боко. Неговите частни подслушващи фирми са му казали, че Станишев ще става еврокомисар и той веднага почва да се обзалага. По-скоро трябва да го разследват.

  2. Поне за здравната каса млъкни. С нищо не си по-добър от всички останали политици-подлеци!

Leave a Reply

Your email address will not be published.