Борисов: Банковата криза все още не е свършила

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов спази обичайната си парламентарна програма за къс престой в пленарната зала и дълги изявление по целия “конспект” пред репортерите, които го дебнат в кулоарите на Народното събрание.

Така, след като вчера обяви: “Аз спасих банковата криза!”, днес Бойко Борисов обяви, че банковата криза все още не е свършила. Но и повтори казаното вчера в Стара Загора, че той лично е „направил абсолютно всичко”, за да се преодолее кризата.

„Тя въобще не е свършила. Все пак има вложители в две банки, които чакат да дойде 21 юли. БСП се държат сякаш не са довели до всичко това. Седмици наред те създаваха проблеми в банковата система”, коментира днес Бойко Борисов. След което разтълкува думите си от преди седмица, че трябва спешно да се вика МВФ, който да направи следващия бюджет на страната и да ни подпомогне с 5-6 млрд. долара. Оказа се, че съветът на Борисов за викане на МВФ е бил нещо като тел. 112 – само за случай на крайна нужда.

„Ако си спомняте, съм казвал, че това е в краен случай. Четири години ви плаших с Международния валутен фонд. Докато бяхме ние, ви казвах, че затова трябва да затягаме колана и сами да си правим реформите, защото ще дойде МВФ”, обясни пред репортерите експремиерът. И отказа да конкретизира дали викането на МВФ е било чужда или негова собствена идея.

Помолен да коментира предложението на БНБ за промени в Наказателния кодекс, касаещи стабилността на банките, Борисов възропта: ” Може би да дадат списък за кои банки може и за кои не може да се говори”. Лидерът на ГЕРБ не отрече, че на консултациите в неделя при президента всички лидери на парламентарни партии са поели ангажимент да подкрепят предложенията, ако те са разумни и гарантират, че в бъдеще няма да се получава подобно нещо.

„Сега като ги слушам БСП, все едно криза е нямало и нищо не се е случило, а за какво бяха тези извънредни консултации и срещи. Нали знаете – мине ли един ден, те се осеферват. Те са като тази ламя с многото глави – падат, стават, падат, не може да разбереш какво казват”, коментира поведението на левицата Борисов.

Вчера от “Позитано” 20 изпревариха Борисов и първи си приписаха заслугите за овладяване на ситуацията с банките и паниката сред вложителите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.