Борисов: Аз спасих банковата криза

Борисов поиска оставката на просветния министър

Часове след като лидерът на БСП Сергей Станишев приписа на партията си заслугите за овладяване на ситуацията, заплашваща да прерасне в банкова криза, същото направи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Само че го стори в характерното за него първо лице, ед. ч. с думите “Аз спасих банковата криза, с всичките си експерти и се надявам, ако е вярно, че е повдигнато срещу мен обвинение, че съм я подбуждал, да реагира банковата система, да реагира Асоциацията на банките”.

Борисов направи това си, малко своебразно откъм граматика, изявление в Стара Загора. Там журналистите не му спестиха питането знае ли, че срещу него е подаден сигнал от Николай Цонев за създаване на паника и подриване на банковата система. Важно е да се подчертае, че Борисов съвършено сериозно анализира и открои личния си принос за преодоляване на ситуацията с банките, без да поставя под съмнение именно своята роля като решаваща за благоприятния изход от ситуацията.

„Да кажат, дали за тази една седмица тежка криза, не са разчитали не само на експертна, на цялата ми помощ. Включително главният прокурор да каже, как се борих да не се получи срив в банковата система. Да каже, дали е вярно това, което тези хора казват. Точно обратното -молехме им се да се умирят и да не се бият помежду си”, обясни в Стара Загора експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.