Борисов: Ако няма политическа мъдрост ще са нови избори

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Лидерът на ГЕРБ по никакъв начин не изглеждаше щастлив или поне доволен в първия си коментар, след като бяха обявени резултатите от паралелните преброявания.

Той на няколко пъти призова лидерите на другите партии, влизащи в парламента, да изчакат окончателните резултати и след това да седнат заедно да мислят какво може да се направи.

“Нека бъдем господари на мълчанието, както казваше царят, защото ситуацията е толкова тежка. Но ако няма политическа мъдрост, то – нови избори”, каза Борисов.

Експремиерът призна, че конструирането на правителство при конфигурация от 7-8 партии в парламента ще бъде трудно, но в същото време изтъкна, че трябва да се търси стабилно управление, заради кризата и необходимите тежки реформи.

Неволно или съзнателно, но Бойко Борисов каза нещо нетипично за него и вече на два пъти изтъквано в обръщения на президента Плевнелиев.

“Да се смирим”, апелира Борисов към другите партийни лидери, въпреки че той самият е много по-близък със спортната злоба и непримиримостта във всяка една ситуация, отколкото до смирението и покаянието.

“Нека всички да помислят какво ще се случи след още два месеца предизборна кампания, всички си знаем телефоните, можем да се чуем и да коментираме”, каза Борисов. Така и не се разбра дали той и ръководството на ГЕРБ ще дадат пресконференция в международния пресцентър в НДК.

След евровота Борисов отсвири тази традиция.

Тази вечер лидерът на ГЕРБ успокои топката с думите, че утре ръководството на партията ще обсъди и реши кого да покани на разговори за съставянето на бъдещо правителство.

“Готов съм да поема всички рискове за управлението на страната”, каза още Борисов. И допълни: За съжаление при тази конфигурация не виждам как ще се направи правителство.

Което вече е самата истина – повече “Произведено в България”, отколкото “По рецепта на фрау Меркел”.

Борисов заяви още, че се е изпълнил най-лошият сценарий за изборните резултати.

И освен това хвърли една истинска бомба, чийто ефект ще бъде мултплициран от реномето му на добре информиран човек.

Далеч не мисля, че е случаен инцидентът в Горни Лом, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това звучи по-страшно, отколкото заплахата за нови избори!

Свързани публикации

1 Comment

  1. Е ми да, колко му е, да не е много – само 1.2 милиона, на вятъра…Сефте…

Leave a Reply

Your email address will not be published.