Борислав Сарафов: Невъзможно е да има “Костинброд 2″

“При сегашната система, “Костинброд 2″ е невъзможно. Делото по случая “Костинброд” е внесено в съда и насрочено”, съобщи пред БНР зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Той изрази надежда, че купуването на гласове е овладяно с комплекс от мерки.

В деня на изборите ще дежурим всеки на своето работно място, увери Сарафов. Зам.-главният прокурор каза, че проверките ще бъдат съсредоточени предимно в малките населени места с компактен контингент малцинствени общности. Според Сарафов почти всички сигнали за купуване на гласове, подадени до момента, са несериозни и не съдържат информация с достатъчна степен на достоверност.

Бих посъветвал всеки гражданин да не продава своя вот. Нека всеки със съмнения подаде сигнал в прокуратурата, призова Сарафов.

Единственото необичайно в случая с Румен Петков е, че около него се вдига шум. Той не е изключение, всеки може да бъде проверен. Освен това, неговият публичен образ е доста девалвирал, изрази Сарафов личното си мнение.

Престъпността не е нещо, което бихме могли да занулим, но трябва да я сведем до поносими за обществото нива. Проверяваме всички версии по разстрела в Своге, коментира още Борислав Сарафов. След което изтъкна, че работата на прокуратурата е да доказва и поддържа обвинението в съдебната зала, а не разкриването.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.