Борис Стефанов е номиниран за шеф на фонд „Научни изследвания”

На заседание на Съвета на ректорите е взето решение бившият ректор на Химикотехно- логичния и металургичен университет доц. Борис Стефанов да бъде предложен за председател на фонд „Научни изследвания”. Решението за тази номинация съобщи председателят на Съвета на ректорите проф. Ваньо Митев, като уточни, че предложението е гласувано в четвъртък. Освен това Съветът на ректорите предлага членовете на Управителния съвет на ФНИ да подадат оставка, както и да сe актуализира правилникът на фонда, за да се минимализира всеки опит за субективизъм. Като професионалист и като министър приемам кандидатурата на доц. Стефанов, каза министърът на обрадованието акад. Стефан Воденичаров. Той каза, че ще съгласува предложението и ще покани доц. Стефанов да встъпи в длъжност.

Би било пагубно фонд „Научни изследвания” да стане дирекция към Министерство на образованието, младежта и науката, каза акад. Дамян Дамянов, заместник-председател на БАН, в коментар на направеното по-рано днес изявление на вицепремиера Симеон Дянков, че е най-добре ФНИ да стане дирекция към образователното министерство. В тази връзка министър Воденичаров посочи, че ще се съобрази с мнението на научната общност.

Днес в Министерството на образованието, младежта и науката министър Стефан Воденичаров обсъди с представители на научната общност състоянието на фонд „Научни изследвания”.

 

На снимката: Министър Стефан Воденичаров

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.