Болест на съдебен заседател отложи дело в СГС срещу Цветанов

Поради отсъствието заради болест на съдебен заседател бе отложено днешното заседание на СГС по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за длъжностно присвояване. Съдия Десислав Любомиров насрочи следващото заседание на съда по това дело за 22 май.
Днес присъстваха в съда и трябваше да бъдат разпитани като свидетели бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров и служебната министърка на вътрешните работи в кабинета “Райков” – Петя Първанова. След заседанието Флоров отказа всякакъв коментар, защото много добре знаел какво ще го питат медиите, съобщи „Правен свят”.
Това е второто дело срещу Цветанов, което на 26 март тръгна по съкратена процедура в СГС. Бившият МВР-шеф е обвинен в длъжностно присвояване на 50 569 лв. в полза на бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров, като за улесняването му е извършено и престъпление по служба.
Цветанов и защитникът му Менко Менков се отказаха от разпита на 27 свидетели и две вещи лица, които са дали показания и заключения по време на досъдебното производство.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.