Бойко Борисов ще привлича инвестиции от ОАЕ, когато пак стане премиер

Бойко Борисов ще привлича инвестиции от Обединените арабски емирства при ново управление на ГЕРБ. Той е начело на българска делегация, която е на посещение в столицата на ОАЕ Абу Даби, месец след като отпадна изискването за визи за гражданите на Европейския съюз, включително и България, за ОАЕ. Това се случи, благодарение на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, която бе докладчик на Европарламента по политиката за либерализиране на визите на ЕС спрямо трети страни, напомнят от пресцентъра на ГЕРБ.

„Имаме малко да наваксаме в тази посока”, констатира председателят на ГЕРБ на среща с министъра на международното сътрудничество и развитието на ОАЕ шейха Лубна Бинд Халид Ал Касими, предаде bTv. Новинарският сайт на медията припомня, че през 2013 г. шейха Лубна Бинд Халид Ал Касими бе обявена от „Форбс Мегазин“ за най-влиятелната жена в арабския свят.

Заедно с председателя на ГЕРБ, в Абу Даби са още евродепутатът Мария Габриел и народните представители от ГЕРБ и бивши министри на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и енергетиката Лиляна Павлова и Делян Добрев.

„Убеден съм, че в следващите месеци в България ще има избори. За нас е много важно още от сега да подготвим съвместно сътрудничество между България и ОАЕ“, посочи Борисов. Той подчерта, че за първи път в историята на България управляваща партия печели изборите за втори пореден път, но за малко ГЕРБ не успя да състави правителство. В разговора си с министъра на международното сътрудничество и развитието шейха Касими Бойко Борисов каза още, че пилотите в самолета, с който е пристигнал в Абу Даби, са го информирали, че откакто са отпаднали визите, полетите са препълнени.

„В момента инвестициите в България са намалели в пъти, в сравнение с мандата на правителството на ГЕРБ. Съществува опасност от спиране на еврофондовете, а правителството на БСП, ДПС и Атака е в тотална изолация“, подчерта още Бойко Борисов.

Касими посочи, че българските инвеститори трябва да знаят, че инвестирайки в ОАЕ, инвестициите им са защитени и няма двойно таксуване. „За нас е чест да си сътрудничим. Трябва да окуражим българския бизнес да идва в ОАЕ“, посочи Касими. Министърът на международното сътрудничество и развитието на ОАЕ прие отправената покана от Бойко Борисов да посети България и заяви, че ще се радва много да се видят отново. Борисов й предаде поздрави от българския еврокомисар Кристалина Георгиева.

Свързани публикации

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.