Бойко Борисов се срещна в Берлин с Йотингер, Меркел, Дол и Юнкер

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер в рамките на конгреса на Християндемократическия съюз в Берлин. Срещата се проведе по молба на еврокомисаря. Той поиска Бойко Борисов да го запознае с последните промени в Закона за енергетиката в България. От своя страна Борисов информира в подробности г-н Йотингер за приетите на първо четене в Народното събрание промени в закона, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
В днешния ден Бойко Борисов има двустранни срещи също така с канцлера на Германия Ангела Меркел, с президента на ЕНП Жозеф Дол и с кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.
Борисов запозна Ангела Меркел с политическата обстановка в България и я информира, че ГЕРБ влиза в предизборната кампания за Европейския парламент със силни и подготвени кандидати за евродепутати. От своя страна Ангела Меркел пожела успех на Бойко Борисов и на ГЕРБ на изборите. Председателят на ГЕРБ увери германския канцлер, че партията ще положи всички усилия, за да реализира максимален резултат на европейските избори, за да може най-голям брой депутати от България да се присъединят към групата на ЕНП в новия Европейски парламент.
По време на срещата с президента на ЕНП Жозеф Дол и кандидата на ЕНП за председател на ЕК Жан Клод Юнкер, Борисов информира Дол за развитието на политическата ситуация в България. Освен това председателят на ГЕРБ поздрави Жан Клод Юнкер по случай структурирането на предизборния му щаб и обявяването на слогана на кампанията „Опит, солидарност, бъдеще“.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.