Бойко Борисов: Фонд “Земеделие” е бомбата, която ще свали правителството

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Държавен фонд „Земеделие” е бомбата, която може би ще свали правителството, защото там злоупотребите са огромни, прогнозира пред парламентарните репортери лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов. – „Г-н Местан се опита да си припише чужди заслуги с тези пари и всички му отговориха в глас, че това изобщо не е негова заслуга”. Лидерът на ГЕРБ добави, че по негова информация зърнопроизводителите и всички останали (земеделски стопани) днес протестират, заради промените в евросубсидиите, обявени от Местан.
След известно затишие по темата кой, как и с какви средства е превел България през най-тежката криза след Втората световна война, Борисов отново подхвана една от любимите си теми – този път заради завчерашната пресконференция на министър-председателя Орешарски и лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан.
Борисов подхвана темата в коментар пред парламентарните репортери за пресконференцията в НДК.
„Мога да коментирам прическите на главните редакторки и шефки, които бяха отишли на тази медийна среща, и как услужливо седяха и мълчаха. Тази пресконференция, която дадоха, можеше да започне с нещо, да се каже – благодарим на Борисов, че в най-тежката финансова и икономическа криза спаси държавата и построи толкова, колкото ние – БСП и ДПС – за 20 години не сме. На тази пресконференция трябваше да говорят: по време на нашето управление има трайна рекордна безработица”, изтъкна Бойко Борисов.
Той акцентира и върху моментното състояние на заетостта и пазара на труда.
Трайна рекордна безработица има по времето на кабинета „Орешарски” – над 13 % – изтъкна Борисов. По думите му, милиарди се харчат в момента, за да се осигурят няколко хиляди работни места.

Справката с данните на НСИ показват, че когато Борисов пое властта през 2009 година, безработицата е била 6,7 % – като наследство от управлението на Тройната коалиция. В края на първото тримесечие на 2013 година, т. е. непосредствено след като Бойко Борисов подаде оставка, безработицата в България е 13,8 %, а само за последната една година от управлението на ГЕРБ броят на хората без работа е нараснал с 8,3 процента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.