Бойко Борисов: С медийната си машина въртят една лъжа по сто пъти

С медийната си машина наложиха, че ние сме замразили пенсиите, което е лъжа. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали пред над 150 младежи от структурите на МГЕРБ от Южна България, предаде “Фокус”.
„Говорят една лъжа по сто пъти. Първия ден, откакто ГЕРБ дойде на власт, увеличихме пенсиите – от първия ден. Този (Станишев) налага лъжата, че ГЕРБ не вдигнали пенсиите или замразили пенсиите. И понеже медиите негови, вместо да му извадят решението на Министерски съвет, и да кажат: „Абе, Аланкоолу, тук ГЕРБ е плащал бе?!”. При положение, че с 500 милиона лева, си ни оставил пасив по средата на 2009 година. 7,5 милиарда лева заложени неизпълнени приходи. Ама ни трябва арбитър, който да каже: „Не лъжи, бе Станишев. Не лъжи, бе мойто момче. Лъжеш. ГЕРБ, от първия ден, въпреки, че си му оставил под водата с половин милиард държавата, започва да плаща високи пенсии. Това е истината и няма как да не се докаже. В най-голямата финансова, икономическа криза в света, ние дадохме за българските пенсионери с 4,5 милиарда повече през управлението. Обаче, те със своята медийна машина, успяха да наложат, че ние сме замразили пенсиите, което е лъжа”, каза Бойко Борисов. И добави, че затова на партията й трябват социолози, политолози, арбитри в обществото – те затова са създадени, да бъдат независими, да бъдат коректив на общественото мнение.
Ако няма държавни субсидии, партиите ще бъдат зависими от бизнес и корпоративни интереси, коментира още Борисов. Според него, тези, които сега предлагат да се махнат субсидиите на партиите, са зависими от бизнес кръгове; те си имат банки, които стоят зад тях. По думите на Борисов, „целта на тези тъмни субекти е да ни направят всички зависими, каквито са те, от банки и корпоративни интереси. Ако допуснем партийните субсидии да отпаднат, и ние трябва да се обвържем с бизнеса и олигархията, както БСП и другите партии са се обвързвали, като са поемали ангажименти да продадат Кара дере и Камчийски пясъци. Който предлага това да се случи в България, има тъмно и черно финансиране и искат да направят и нас зависими като тях. За да взимаме независими решения, трябва да има субсидии”, каза Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.