Бойко Борисов: Няма да искам оставката на Цветан Цветанов

Няма да искам оставката на Цветан Цветанов. Това заяви в Златоград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по повод казаното днес от Мирослав Найденов, че Цветанов като вътрешен министър е подслушвал всички министри, вкл. и самия Борисов, предаде радио „Фокус” – Смолян. Борисов определи Мирослав Найденов като кадрова грешка на самия Цветанов и цитира Библията като каза, че няма ненаказано добро.

„Най-малко Миро може да се оплаква от Цветан Цветанов, защото винаги е имал неговата подкрепа”, опонира Борисов. Той подчерта, че е сигурен, че подслушване, за каквото говори Найденов, не е имало, защото самият Цветанов му се е заклел в децата си, че не е извършил такова нещо срещу него.

„Цветанов е моторът на партията и е изключително важен за всички”, за пореден път изтъкна Бойко Борисов. След което добави: „Ние заставаме зад главния прокурор Сотир Цацаров, защото аз му вярвам”.

Днешните разкрития на Мирослав Найденов бяха коментирани и от негови колеги в правителството.

„Вярвам и съм сигурен, че всичко наговорено от Мирослав Найденов са безпочвени обвинения и прокуратурата ще докаже това. Днешното изявление на Найденов, според мен, е закъсняла защитна реакция”, заяви бившият министър на транспорта Ивайло Московски.

Не съм имал усещането, че съм бил подслушван, въпреки че в днешната електронна епоха всичко се подслушва и от държавни органи, и от частни фирми, каза бившият министър без портфейл Божидар Димитров. –  „Защо трябва Цветанов да се оттегли, кой е доказал, че той е подслушвал, къде е доказателството, че с подпис на Цветан Цветанов е подслушван някой”, допълни Димитров.

Не разбирам реакцията и мотивите на Мирослав Найденов, лично за мен това не трябва да е централна тема на обществото, тъй като има много по-важни въпроси за решаване, каза Владислав Горанов, бивш заместник-министър на финансите. Той определи казаното от Мирослав Найденов като „защитна реакция”.

На свой ред Делян Добрев посочи:”Откакто е започнала историята с подслушванията все повече оставам с усещането, че филмът не е шведски, а е съветски. Сигурен съм, че когато завърши проверката на прокуратурата всичко ще стане ясно”.

 

На снимката: Бойко Борисов се среща с жители на Неделино

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.