Бойко Борисов: Не искат избори 2 в 1, защото има какво още да откраднат

„Европа тръгва нагоре, а управляващите ни свалят надолу, защото нямат управленски капацитет. Те не искат избори 2 в 1, защото имат още какво да откраднат. Каква е разликата между месец юни и месец октомври? Още 20 млн.лв – това е целта, да се откраднат парите”. Това заяви председателят на Бойко Борисов на среща с кмета на Община Родопи (Област Пловдив) инж.Пламен Спасов. На срещата присъстваха народни представители, общински съветници от ГЕРБ-Родопи, както и кметовете на селата Белашица, Крумово, Марково и Брещовица.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че ако скоро не се организират предсрочни избори, България ще последва съдбата на Гърция.
,,На тях обаче имаше кой да им помогне, а на България няма”, допълни Борисов. Бойко Борисов припомни, че ГЕРБ е докарала 16 млрд. лв средства и инвестиции в България. По думите му е важно да се напомня на хората какво е направено от ГЕРБ и да им се посочва какво не е свършено от управляващата нелегитимна тройна коалиция. „Година и половина – две ще ни трябват след тези заеми и харчове, за да стъпим на крака. Хората вече разбраха последствията от това пагубно управление, но няма да имат сила още веднъж да стегнем колана“, каза Борисов.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че в момента митниците и приходните агенции в България не работят, а оттам идват основно парите в държавата – еврофондовете, митниците и данъчните. „Събираемостта при ГЕРБ бе голяма. Данъчните и митниците събираха с 1 млрд.лв повече“, посочи Бойко Борисов.

Бойко Борисов каза, че в Брюксел не се харесва това състояние на държавата. „Както канцлера Меркел казва ние винаги избираме стабилността на държавата пред партията, разделението прави слабостта в България, това трябва да бъде ясно – ние не сме съединени. За държавата е важно незабавно да се намери равновесие,“ категоричен бе Борисов.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.