Борисов: Критикуват президента, защото са виновни за грешката с ЦИК

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира критиките към президента от различни политически сили, най-вече от депутати от БСП и заяви, че не възприема случващото се и като атака към ГЕРБ.
„Президентът се справя добре в рамките на неговите правомощия. Сега се опитват заради абсолютно глупавия предизборен закон, който си направиха за евроизборите, и грешката в Централната избирателна комисия да я прехвърлят на президента”, заяви Борисов в интервю за предаването „Животът и други неща“ на БНТ. Според лидера на ГЕРБ „всъщност това е тяхна много отколешна тактика”. След което даде като пример за твърдението си състоянието на нещата в енергетиката, където по думите му „все едно последните 20 години от тези 24 БСП не е управлявала винаги енергетиката и че, видите ли, задържали цената на тока и хората не плащали… а пък то всъщност разликата отива в задължения на собствеността на хората, защото Националната енергийна компания е 100% държавна и същите тези хора след това ще платят повишението”.
Попитан защо ГЕРБ не поискат вот на недоверие за енергетика, например, Борисов отвърна с въпрос:”За кое да поискаш по-напред, при положение, че има такава мощна коалиция от „Атака“, ДПС и БСП в парламента?”.
След което честити 60-ия рожден ден на Ахмед Доган, уточни че няма да присъства на евентуалното тържество при рожденика, отрече пиенето на кафе с Местан в Кърджали да е мост към действия на ГЕРБ и ДПС след изборите за Европейски парламент.
Борисов изтъкна, че кафепитието с Местан всъщност са го организирали медиите и по този начин е направен един своебразен знак към жителите на града, към етническата атмосфера в града и нищо повече…
„Аз ще бъда на конгреса на Християнсоциалният съюз в Берлин тази седмица, а пък на 28 април ще имам посещение при канцлера Меркел в Берлин и при президента на „Конрад Аденауер“ и бивш президент на ЕП Пьотеринг”, съобщи програмата си Бойко Борисов.
Помолен да коментира евентуални съвместни действия с Реформаторския блок, Борисов отговори: „Всичко е въпрос на разговори. Аз от тяхно има съм се заклел, че повече нищо не казвам, защото това /…/ веднага след това в Туитър обикновено, някакво изказване. Те трябва да отговорят на своите избиратели – като се явят на избори, като ги спечелят или какъвто и да е имат резултат, какво ще направят след изборите. В този аспект всички ние трябва да си отговорим в края на краищата след едни нови парламентарни избори, то такива ще има, това е безспорно, катастрофата, към която водят страната и БСП я виждат, независимо, че неудобните въпроси се опитват да ги прехвърлят в друга посока”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.