Бойко Борисов: И унас ще стане като с Янукович – ще бягат от гнева на хората

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

 

Ще дойде време – като Янукович ще бягат – не от нас, а от гнева на хората, рано или късно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, които го препитаха по целия „конспект” със злободневни събития от последните дни.

Помолен да коментира акцията на прокуратурата и полицията в Столична община, Борисов я сравни с акцията в печатницата в Костинброд, печатала бюлетините за последните избори.

„Удивително напомня Костинброд по глупост, манипулации, безпардонност, показност. Данчето Фандъкова я познавате – ще избяга или ще напуснат общината… там са само жени зам.-кметове. През това време обраха къщите и имотите на хората в България, цялата полиция пази Кърджали и Столична община. Безпардонно е това, което правят. Неслучайно казах, че от това, което се случва с Цветанов, някои ще си изведат поуки, а те не си изваждат”, каза Бойко Борисов.

Попитан дали разследването в общината, за което се твърди, че е за бивш кмет, се отнася за него, Бойко Борисов отговори: „Не зная”.

Борисов е на мнение, че оставката на Тодор Коджейков като началник на Националната служба за охрана (НСО) е била принудителна, независимо от огласените „лични причини”.

„Обяснявам си го с натиска, който има върху службата. Това е може би последната служба и в Закона на МВР, която предложиха, искаха да изземат правомощията на президента, и натиска върху тях е бил в тази посока. Какво да каже (Коджейков), освен лични причини”, заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път призова депутатите от „Атака” да не влизат за пленарните заседания на парламента, за да няма кворум.

„Така ще падне кабинетът и няма да има посещение на турски държавник у нас”, каза Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.