Богомил Бонев атакува Костов: Иване, колко загуби в КТБ?

Бившият вътрешен министър от правителството на Иван Костов – Богомил Бонев – изригна срещу някогашния си премиер в социалната мрежа “Фейсбук” и в прав текст го обвини в покровителство над КТБ. Повод за постинга на Бонев стана днешното интервю на Костов пред “Дарик”, където експремиерът казва, че прокуратурата е опорочила данните от одита на КТБ, изземвайки от нея кредитни досиета, а и самият одит вместо 6-месечен, както е по закон, е продължил едва 10 дни, което поставя под съмнение огласените данни за състоянието на трезора.

Богомил Бонев е пуснал на страницата си във Фейсбук линк към информацията на сайта на Дарик за казаното от Иван Костов, както и следния пост:

Иване, кажи си! Колко загуби? Връзките ти с Цв.В. са известни отдавна. Не прави мечешка услуга сега. Одитът беше длъжен да отчете, че в прокуратурата са иззети документи, включително кредитни досиета. И затова има опис в КТБ. Който не е прочетен от одиторите на БНБ.
Но ти си само лаборант, що ли питам

Последното изречение е “закачка” с работата на Иван Костов като шеф на лаборатория към НБУ за анализ и предотвратяване на риска.

В днешното си интервю Костов казва буквално следното:

“Да зададат следния прост въпрос на главния прокурор: какви досиета сте взели (от КТБ) и на каква сума са кредитите в тези досиета. Аз подозирам, че сумата ще бъде близка до тези липсващи 3.5 млрд. лв.”. По думите на Костов това означава, че прокуратурата е действала “върху и заедно с одита и по този начин го е опорочила”.

Снимка: Фейсбук

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.