Богдан Милчев твърди, че и в момента го подслушват незаконно

„В МВР всеки лекува хремата, а то е болно от рак. Хремата е организацията, а корупцията в системата е рак”. Това заяви бившият шеф на столичния КАТ Богдан Милчев в студиото на “Здравей, България” по Нова ТВ. Той разказа, че са започнали да го подслушват, след като в края на миналата седмица обяви на пресконференция, че е отстранен от КАТ след като пратил глоба за превишена скорост на вътрешния министър Цветлин Йовчев. После говорил с журналист в едно кафене и по време на разговора усетил, че ги подслушват.
„Един журналист правеше разследване, готвехме предаване, то беше спряно. Дори по-време на разговора разбрах и казах на самия журналист, че ни подслушват. До нас седна натрапчиво човек и т.н. В системата съм отдавна, знам как се правят тези неща”, разказа Милчев. И допълни, че по-късно е разбрал, че в МВР наистина има такъв запис, но отказа да съобщи как е научил това.
Милчев не отрече, че е възможно срещу него да се прилагат законно СРС във връзка с проверка за нарушения, въпреки че по думите му не е правил такива. Той акцентира върху спряното предаване и върху множеството проверки, които според него са опит да бъде спрян да говори за проблемите в МВР.
Той отново разказа случая с нарушението на вътрешния министър, което не било голямо, но това, че служителят, издал фиша, е бил принуден да го плати, по думите му е скандално.
След този случай Милчев бил пратен в резерва, което значи “да си стоиш вкъщи и да си получаваш заплатата”. Не искам такова нещо. 28 проверки направиха срещу мен, преди две седмици успях да напусна и да започна дебат за проблемите в МВР, каза още Богдан Милчев по Нова телевизия.
Днес пред bTv депутатът от левицата Георги Кадиев също даде гласност на подозренията си, че той и семейството му са подслушвани от ДАНС и настоя шефът на Агенцията Владимир Писанчев да бъде изслушан от ресорната парламентарна комисия.
Някой в ДАНС май се изживява като Едуард Сноудън, каза Георги Кадиев.

Свързани публикации

1 Comment

  1. В системата съм отдавна, знам как се правят тези неща
    ……………………………………………..
    Знаеш ти – прост катаджия…хахахаааааа.
    Катаджия говори за корупция – наглец

Leave a Reply

Your email address will not be published.