БНТ: “Четвърта власт” печели изключителен зрителски интерес

В неделната вечер зрителите на БНТ1 видяха премиерата на "Четвърта власт", най-новия сериал на обществената медия. Зрителите, които проследиха първите две серии на политическия трилър, в часовия пояс от 20.45 – 22.30ч., постигнаха рейтинг на медията от 4.3%, съобщи БНТ. Данните са сравними с тези от първия сезон на най-популярния досега български сериал „Под прикритие" и показват, че и двата филма привличат интереса на активната зрителска аудитория от 25-54г. За сравнение, в същия часови пояс БТВ постига 8.9% рейтинг, а НОВА 3.7%. Така сериалът постига един от най-високите рейтинги за обществената телевизия и я поставя на второ място в челната тройка с основните й два конкурентни комерсиални канала.

"Четвърта власт" е разказ за класическия сблъсък между власт, медии и тайни служби. За всички, които търсят аналогии с действителността, припомняме, че сериалът е фикция и е завършен продукционно през март 2013г. Всяка неделя от 20.45 ч. зрителите ще проследяват още заплетени сюжети в серийния политически трилър без аналог в българския ефир.

Освен висок рейтинг и активна зрителска аудитория, с „Четвърта власт" БНТ привлича изключителен интерес от страна на рекламодателите и е със запълнено рекламно време в праймтайм. Сградата на Българската национална телевизия изцяло промени облика си. В нощта на премиерата огромен транспарант с площ 500 квадратни метра и с визията на "Четвърта власт" покри фасадата от страната на "Орлов мост". Този рекламен подход е често използван за популяризиране на световноизвестни сериали и ще остане до финалния 12 епизод на новия политически сериал.

* Данните са на агенция ГАРБ, за аудитория 4+

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.